
Det här behöver du:
10 st gelatinblad
1 dl Lemon curd
2 1/2 citroner, rivet skal
2.5 msk Citronsaft
1 dl Lemon curd
2 1/2 citroner, rivet skal
2.5 msk Citronsaft
1.5 dl strösocker
0.5 dl vit sirap
1.5 dl vatten
0.5 tsk citronsyra
0.5 dl vit sirap
1.5 dl vatten
0.5 tsk citronsyra
Att doppa i:
Strösocker
Citronsyra
Citronsyra

Gör så här:
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.
Klä en plåt med bakplåtspapper, pensla med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna i en kastrull.
Stormkoka i 5-6 minuter, tills smeten har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspapper, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur i 24 timmar.
Skär upp 2 cm breda remmar med en vass kniv.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
Låt vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!
Klä en plåt med bakplåtspapper, pensla med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna i en kastrull.
Stormkoka i 5-6 minuter, tills smeten har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspapper, se till så att plåten står på ett plant underlag.
Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur i 24 timmar.
Skär upp 2 cm breda remmar med en vass kniv.
Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem.
Låt vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!

Receptet hittade jag här.
1 kommentarer
Robin
20 Aug 2015 15:11
Jag fick smaka, de är jättegoda!
Kommentera