Till min mammas födelsedag bakade jag denna smarriga kladdkaka. Det är en mäktig kaka som chokladälskare helt klart bör baka!

Det här behöver du:
4 dl strösocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk karamelliserad mjölk
3 mars delade i bitar
Till toppingen:
400 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 mars till dekorering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda ut hälften av kladdkakssmeten och klicka ut kolakrämen/karamelliserade mjölken i smeten. Dela marsen i mindre bitar och tryck ner, toppa sist med resten kladdkakssmeten.

Ställ in i ugnen i cirka 30-35 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten då den stannar till sig i kylskåpet.
När kladdkakan svalnat så gör du toppingen; sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan.
Servera med en klick grädde eller en kula vaniljglass.
2 kommentarer
Mia
30 Aug 2015 10:32
Superdupergod!
Robin
12 Sep 2015 20:39
Megagod! Vill ha mer!
Kommentera