Då var det dags för det mest pilliga momentet, nämligen att avluta tårtorna och pynta dem!
 
Smörkräm (till 2 st 15 cm tårtor):
115 gram mjukt smör
250 gram florsocker
2 tsk kokande vatten
15-30 g kakao
 
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt florsockret, lite i taget under vispning.
Fortsätt vispa och tillsätt vattnet och smaksättning.
-
Bred på ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen. Bred på ytterligare ett lager och jämna ut fint. Låt stelna igen.
 
Och nu är det dags att klä tårtorna med sugarpaste. Jag använde Wiltons och den tyckte jag var superbra och lättarbetad! 
 
Börja med att arbeta pastan mjuk.
 
Kavla sedan ut så tunt som du vill ha det.
 
Klä tårtan med sugarpasten.
 
Så här ser de då ut!
 
Nu kommer den delen då din fantasi kan vara bra att ha! Jag valde att pynta en tårta med en rosett och en liten elefant. Den andra pyntade jag med en liten panda och skrev Williams namn.
 
Här ser ni vad jag använde vid tillverkningen; penslar, formredskap, svart-blå-och röd pastafärg, rosa puderfärg och ätbart klister.
 
Jag började med rosetten, googla så hittar ni många olika videor på hur du gör dessa fina rosetter.
 
Därefter gjorde jag en liten elefant, även här; googla på "elefant av sockerpasta/fondant"
 
Och så här blev tårta nummer 1!
 
Och här har ni tårta nummer 2! Googla på "make fondant panda" för att hitta hur man gör denna söta panda :)
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej