Ett lite större projekt jag har hållit på med de senaste dagarna är doptårtor till min fina systerson/gudson :)
Jag tänkte skriva hur jag gjorde dessa smarriga tårtor. De är så gott som helt ekologiska (förutom sugarpasten) vilket var en önskan från syster och Robin :)
 
I första delen tänkte jag berätta hur jag gjorde, enligt mig, det svåraste momentet nämligen tårtbotten.
 
Det här behöver du till en 15 cm form:
3 ägg
Socker
Vetemjöl
Potatismjöl
Kakaopulver
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Vaniljsocker
 
Gör så här:
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i en av glasen. Se till så att äggen är rumsvarma!
Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl. Man kan ersätta ca 1/3-1/4 av vetemjölet med potatismjöl, eller med kakaopulver om man vill ha chokladbotten. Jag valde att ta en tredjedel av varje. I mjölglaset blandar du nu ner bakpulver.
 
 
 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt, jag vispade i en kvart. Tillsätt vaniljsockret. Blanda sen ner mjölblandningen försikigt. Häll i smord och bröad form och grädda på nedersta falsen i 30-35 minuter. Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror att den är färdig, tändstickan skall vara torr när botten är färdig.
-
Låt botten stå och svalna en stund (15 minuter) i sin form innan du stjälper upp den och vänder den upp och ned. Jag valde att frysa bottnarna innan jag skulle använda dem. Detta gjorde jag eftersom de är så mycket lättare att skära om de är frysta.

Kommentera

Publiceras ej