Äppelveckan fortsätter med recept på en god och saftig äppelkaka.
 
 
Det här behöver du:
4-5 äpplen
1 msk kanel
3 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
-
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
 
Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker.
Låt dom gärna få marinera en stund. 

Vispa sedan smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Häll smeten i en rund springform 25 cm diameter klädd. Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena.

Grädda i 175 grader ca 40-50 min.

Recept härifrån

Kommentera

Publiceras ej