Det här behöver du:
2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
 
Gör så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en annan. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa dem till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills det blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  
Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg i den första marängbotten, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda ihop med marängkrosset.
Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  
Fyll sedan upp formen med denna blandning. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.

Kommentera

Publiceras ej