I födelsedagspresent fick jag 6 nummer av bakboxen och häromdagen hämtade jag ut juliboxen. Denna gång var det två recept i, jag har hunnit baka en av dessa.
 
 
Det här behöver du:
 
Botten:
150 gram smält smör
15 st Digestivekex
1 dl sesamfrön
0,5 dl kokos
2,5 dl Dulce de Leche
 
Hallonpannacotta:
4 dl grädde
1 dl Creme Fraiche
1,5 dl gelésocker, multi
225 gram hallon
1 citron, rivet skal
 
 
Gör så här:
Finmixa ingredienserna till botten. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten på en 20 cm springform med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna hårt till ett jämnt lager som täcker hela botten. Grädde i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna. Spritsa sedan ut ett lager med dulce de leche som täcker botten. Koka grädde med gelésocker i 1,5 minuter och låt kastrullen svalna något. Mixa hallon och sila bort kärnorna. Blanda i hallonpurén, citronskal och creme fraiche i den ljumma grädden. Låt svalna lite. Häll pannacottan i formen och ställ kallt i några timmar, gärna över natten. Servera med bär.
 
 

Kommentera

Publiceras ej