Glad första advent! Idag har jag fått riktig julkänsla med både julmarknad och julfika. Jag tänkte bjuda på ett recept på en riktigt smarrig kola dagen till ära. Älskar du kardemumma så är detta verkligen något för dig! Jag tyckte att dessa var perfekt mjuka och såå goda!
 
 
Det här behöver du:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
2 tsk malen kardemumma (+ lite extra uppepå)
1 tsk Vaniljsocker
En nypa Havssalt (+ lite extra uppepå) 
 
 
Gör så här:
 Olja en brödform och ställ åt sidan.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
Tillsätt grädde, strösocker, sirap, vaniljsocker och havssalt.
Låt koka till en seg kola, 122-123°C eller kulprovet.
Rör ner kardemumman när kolasmeten är klar.
Häll upp kolan i brödformen och låt stelna.
Innan du skär kolan i bitar så strör du över lite extra kardemumma och havssalt.
Skär kolan i jämnstora bitar och paketera in dem i smörpapper.
 
 Recept här.