Förra helgen bakade jag jättesmå söta semlor som man får i sig på bara en tugga. Så himla bra tycker jag då en vanlig semla som man köper på kondis ofta är alldeles för mäktiga. Här kommer receptet på dessa godingar!
 
 
Det här behöver du till 30 st:
 
Semmelbröd:
12 g Jäst
1.5 dl Vatten, fingervarmt
3 msk Strösocker
1 tsk Kardemumma, malen
1 nypa Salt
3-4.5 dl Vetemjöl 
20 g Smör, rumsvarmt
1 ägg
 
Fyllning:
200 g riven Mandelmassa
2 msk Mjölk
Inkråmet från bullarna
+ 2 dl Vispgrädde, vispad
 
Garnering:
Florsocker 
 
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och mjölet lite i taget.
Knåda ihop till en smidig deg.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på lätt mjölad arbetsbänk.
Rulla degen till en rulle och dela i 30 jämnstora bitar.
Rulla varje bit till en boll och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter – tills gyllene.
Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen, förutom vispgrädden.
Skär toppen av bullarna, skär locken till trekanter.
Gröp ur inkråmet och fyll hålet med mandelmassa.
Spritsa över vispgrädde och lägg på locket.
Pudra över florsocker.
 
 
Originalrecept härifrån.

Kommentera

Publiceras ej