
Det här behöver du till ca 20 st:
150 gram smör
2 dl strösocker
drygt 2 dl muscovadosocker
1 ägg
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 msk maizena
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 gram mörka chokladknappar
200 gram vita chokladknappar
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Rör smör, socker och muscovadosocker ljust och fluffigt. Tillsätt det hela ägget och rör om. Tillsätt en äggula åt gången under omrörning och avsluta med att tillsätta vaniljsockret och rör om väl.
Blanda mjöl, maizena, bakpulver och bikarbonat. Häll den torra mixen i skålen med smeten och blanda väl. Rör till sist ner chokladknapparna, spara dock några till efter gräddning.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Nu kan du antingen använda en sked, eller som jag gjorde händerna, till att forma runda bollar (ca 20 stycken) och placera på plåten. Jag tryckte till mina lite så att de blev lite platta. Lägg dem mycket glest, jag hade endast 9 st på varje plåt då de smälter ut i ugnen. Innan du sätter in kakorna i ugnen så strör du över lite flingsalt på varje kaka. Placera mitt i ugnen och grädda i 10-13 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg. Direkt när du tagit ut kakorna ur ugnen så strör du över resterande chokladknappar på kakorna. Låt svalna på plåten.

Kommentera