Det här behöver du till ca 6 portioner:
 
Flarn:
50 gram smör
2 msk honung
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
 
Chokladtryffel:
200 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
 
florsocker
hallon
 
 
Gör så här:
 
Flarn:
Smält smöret och honungen. Tillsätt mjöl och socker. Blanda till en jämn smet. Låt stå kallt tills massan kan rullas till kulor. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla små kulor, ca 20 stycken och lägg dem mycket glest på plåten. Grädda ca 10 minuter tills de fått en fin ljusbrun färg. 
 
Chokladtryffel:
Finhacka chokladen och koka upp grädden. Ta från värmen och rör ner chokladen i grädden. Rör tills chokladen har smält. Låt svalna och ställ in i kylen. Om du väljer att spritsa chokladen så lägg den i en spritspåse innan du lägger in den i kylen. 
 
Ihopsättning:
Spritsa eller bred försiktigt tryffel på 6 st flarn. Lägg på ytterligare ett flarn och mer tryffel. Avsluta med ett flarn och sikta över florsocker och garnera med hallon eller andra bär.

Kommentera

Publiceras ej