Det här behöver du:
 
Bottnar:
150 gram smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(0,5 dl kakao)
1 tsk vaniljsocker
1 nypa(or) flingsalt
1,5 dl vatten, kokhett
 
Lemoncurd fyllning
4 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
 
Frosting
100 gram smör, rumsvarmt
150 gram färskost, rumsvarm, typ Philadelphia
1 dl nutella, rumsvarm
1 dl kondenserad mjölk, rumsvarm, karamelliserad
1 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 dl vispgrädde
-
Maltesers
 
 
Gör så här:
 
Bottnar:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en springform, cirka 20 cm i diameter, och täck bottnen med bakplåtspapper.
3. Smält smöret till bottnarna i en kastrull och vispa upp äggen lite lätt i en kopp. 
4. Blanda socker och de torra ingredienserna i en bunke och rör ner smör och de lättvispade äggen. Tillsätt vattnet och vänd ihop till en jämn smet. 
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad.
Känn efter med sticka.
6. Låt kakan svalna i formen och lossa den sedan försiktigt längs kanten med hjälp av en tunn, vass kniv. 
7. Täck kakan med plastfolie och låt den stå i frysen tills den är helt fryst, gärna över natten. 
8. Dela sedan den delvis eller helt upptinade kakan i tre bottnar, gärna med hjälp av en tårtdelare.
 
Lemoncurd fyllning:
1. Vispa grädden till fyllningen tills den är fast i en bunke, tillsätt lemon curd och blanda noga.
2. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och låt tårtan stå i kylskåpet över natten.
 
Garnering
1. Blanda alla ingredienser till krämen, utom grädden, i en bunke och vispa ihop till en fluffig kräm.
2. Vispa grädden tills den börjar bilda toppar i en annan bunke och rör sedan ner den ordentligt i krämen.
3. Täck tårtan med krämen, dekorera med malteserkulor och servera.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej