Igår fick jag hem bakboxen, min andra box! Denna gången var det dags att baka något lite mer nyttigt, nämligen bars med honung och kanel. Perfekt till fikat eller som mellanmål :) Här kommer receptet.

Det här behöver du:
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2,5 dl bovetekross
12 st torkade urkärnade dadlar
1 dl kokosolja
1 dl jordnötssmör
3 msk honung
1 msk kanel
1,5 dl gojibär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg solros- och pumpakärnorna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i 5 minuter.
Mixa dadlarna och bovetekrosset. Tillsätt kokosolja, jordnötssmör, honung och kanel och mixa till en blank deg.
Lägg över i en skål och blanda i kärnorna och gojibär. Tryck ut på en bricka med bakplåtspapper.
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter och skär sedan till små bars.
Förvaras i burk med lock, antingen i kylskåp eller i rumstemperatur.
