Här kommer ett axplock av årets påskmat, såå gott!
Påskägg á la Kinder

Det här behöver du till 8 personer:
8st Kinderägg
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 dl kesella
Lemoncurd
Gör så här:
Dela försiktigt på varje kinderägg i skarven och ta ut leksakerna. Bryt av lite choklad i toppen och sätt sedan ihop halvorna igen. Placera dem i äggkoppar. Smält vit choklad i vattenbad och låt svalna lite. Vispa upp grädden lätt och vänd ner den vita chokladen och kesellan. Spritsa i chokladmoussen i äggen och toppa med en klick lemoncurd. Done!
Chicken cake pops

Det här behöver du:
Citronmuffins (ca 6 stora el 8 små)
Philadelphiaost ca 2dl (beronde på konsistens)
Vit choklad 100 gram
Pastafärg
Cakepopspinnar eller sugrör
Sugarpaste
Gör så här:
Mixa muffinsen och blanda i philadelphiaosten. När du har fått en lagom konsistens, rulla små bollar/ägg och tryck i pinnar eller sugrör i varje boll. Placera kallt. Smält den vita chokladen över vattenbad, tillsätt gul pastafärg och doppa varje boll i chokladen. Låt rinna av och stelna. Forma näbbar, fötter och ev vingar av sugarpaste och tryck på bollarna. Done!
Tuppägg

Det här behöver du:
Ägg (antal bestämmer du själv)
1 röd paprika
1 gul paprika
Gör så här:
Koka äggen så att de är hårdkokta. Låt kallna och ta bort skalet. Skär näbb och kam av de olika paprikorna. Skär små skarvar i äggen och tryck i paprikorna. Done!
Joyful eggs

Det här behöver du:
2st Rödbetor
2 msk Vinäger
En nypa socker
Ägg
Majonäs
Dijonsenap
Salt
Peppar
(Sambal Oelek)
Gräslök
Gör så här:
Koka upp rödbetor i vatten med vinäger och socker, låt kallna. Koka äggen så att de blir hårdkokta och skala dem sedan. Lägg äggen i vattnet med rödbetorna och låt ligga där i minst 6 timmar. När de är klara, dela äggen på mitten och gröp ur äggulan och lägg i en bunke. Blanda i majonäs, dijon, salt och peppar med äggulorna. Smaka av och tillsätt ev lite sambal oelek för mer hetta. Spritsa på blandningen på ägghalvorna. Done!