
Minikladdkaka med Ferrero rocher, 24 st:
100 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
12 Ferrero rocher
-
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en minimuffinsplåt med lite smör.
Smält smöret och tag bort från värmen. Rör ner övriga ingredienser förutom ferrero rocher. Rör till en jämn smet.
Fördela jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 6-8 minuter.
Dela ferrero rocher på mitten och tryck ner en i varje muffins när de är färdiggräddade.
Låt svalna innan du lyfter kakorna ur formen.
100 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
12 Ferrero rocher
-
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en minimuffinsplåt med lite smör.
Smält smöret och tag bort från värmen. Rör ner övriga ingredienser förutom ferrero rocher. Rör till en jämn smet.
Fördela jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 6-8 minuter.
Dela ferrero rocher på mitten och tryck ner en i varje muffins när de är färdiggräddade.
Låt svalna innan du lyfter kakorna ur formen.

Nutellafrostingen:
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker
Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakesen.
