Idag har jag och syster spenderat nästan hela dagen med att baka bullar :) Det blev riktigt många och vi båda tyckte det var perfekt att frysa in och ta upp när man får gäster på besök. Här kommer receptet.
 
 
Det här behöver du till ca 75 bullar:

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Kanelfyllning:
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Vaniljfyllning:
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

 
Gör så här :

Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar i bakmaskin. Jag hade i ca en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Ha i tillräckligt med mjöl tills degen lossnat från kanterna.

Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar. Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.

Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna. Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensla dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene. Låt svalna på galler.

Receptet kommer härifrån

 

Kommentera

Publiceras ej