Det här behöver du till smulpajen:
 
4 syrliga äpplen
1 msk kanel
2 msk rårörsocker
 
Smuldeg:
3 dl chokladmüsli
0,5 dl strösocker
1 dl hackade nötter
100 gram rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl
 
Det här behöver du till vaniljsåsen:
1 vaniljstång
5 dl fet mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
 
 
Gör pajen så här:
Smörj en form på 24 cm med smör. Skala och dela äpplena i bitar och lägg i formen. Bland runt med kanel och rårörsocker. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
 
Gör vaniljsåsen så här:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka mjölken med fröna samt stången i några minuter. Låt kastrullen svalna i 15 minuter. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse ljust och fluffigt. Sila ner vaniljmjölken i äggvispet och rör om så det blandas väl. Häll tillbaka allting i kastrullen och låt sjuda till lagom konsistens.
 

Kommentera

Publiceras ej