Häromdagen fick jag hem min första bakbox med recept och ingredienser till en smarrig chocolate chip cookie cake. Igår bjöd jag på denna smarriga kaka och den blev riktigt uppskattad!

Det här behöver du:
Vaniljglass:
1/2 burk kondenserad sötad mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
Chocolate chip cookie cake:
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse chokladknappar
2,5 dl karamelliserad mjölk
1/2 tsk flingsalt
(2 msk florsocker)

Gör så här:
Vaniljglass:
Häll ner den kondenserade mjölken och vispgrädden i en bunke. Vispa till en fluffig grädde. Dela den halva vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner vaniljen i grädden. Häll ner i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Chocolate chip cookie cake:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 20 cm. Vispa farinsocker, strösocker, smör och vaniljsocker till en krämig smet. Tillsätt ett ägg i taget. Ta fram en annan bunke och blanda de torra ingredienserna innan du siktar ner dem i smörsmeten. Rör ihop till en smidig smet.
Tillsätt 2 dl av chokladknapparna och rör om så att allt blandas väl. Bred ut hälften av smeten i botten av formen, se till så att hela botten täcks. Häll sedan ut all kola över smeten, lämna 2 cm i marginal till kanten.
Krossa saltet och strö över den krämiga kolan. Lägg resten av smeten runt kolan och arbeta in så att smeten täcker kolan. Strö över resten av chokladknapparna och grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp. Om du vill kan du pudra lite florsocker över kakan och lägg på en kula vaniljglass innan servering. Mums!


1 kommentarer
Robibi
07 Feb 2016 21:15
Jättegott! MUUUUMS!
Kommentera