Det här behöver du:
 
Kladdkaka:
150 gram smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 dl mandelmjöl
1,5 dl rismjöl
 
Cheesecakesmet:
3 ägg, separerade i gulor och vitor
1,5 dl strösocker
200 gram färskost
4 dl vispgrädde
1,5 msk skabbkaffepulver
 
Chokladflarn:
100 gram smält smör
1,5 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl havregryn
1 dl rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
 
Vit chokladganache:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
 
 
Gör så här:
 
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Visp ihop alla ingredienser till en tjock smet och häll i formen. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25-30 minuter. Den ska vara något lös i mitten. Låt kakan svalna i formen.
 
Cheesecake:
Blanda äggulor, socker och färskost i en bunke och rör om till en jämn smet. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i färskostsmeten. Rör sedan ner kaffepulver i grädden och låt stå kallt i 10 minuter. Vispa sedan kaffegrädden fluffigt men inte alltför hårt, vänd sedan ner den i färskostsmeten. Bred ut smeten över kladdkakan och jämna till ytan. Plasta in och ställ i frysen i några timmar eller över natten. Tag fram kakan 30 minuter innan servering.
 
Chokladflarn:
Blanda alla ingredienser och klicka ut önskat antal högar på en plåt med bakplåtspapper. Håll avståndet då de flyter ut ordentligt under gräddning. Grädda i 9-10 minuter på 175 grader. Låt svalna på plåten.
 
Vit chokladganache:
Smält choklad och rör i grädde så att allt blir jämnt och fint. Garnera den kalla cheesecaken med ganachen och pynta med chokladflarn.

Kommentera

Publiceras ej